Вовед во интерсекционалноста

“Service as Action Class” на НОВА – меѓународно
гимназиско училиште
на тема воведување во нашата работа и во интерсекционалноста како принцип.

На 15 декември оддржавме настан на “Service as Action Class” на НОВА – меѓународно
гимназиско училиште на тема воведување во нашата работа и во интерсекционалноста
како принцип. Го поврзавме овој пристап и со сегашната кризна сосотојба која се случува
и имавме дискусија со учениците на различните неправди со кои се соочуваат различните
заедници од нашата држава. Разговаравме и како влијае системот на поединците и како
можеме да работиме заедно за да предложиме можни решенија.

*Настанот е организиран од Young Friends of the Earth Macedonia, колкетив кој сега делува под името Kolektiv Z, а е поддржан од СмартАп – Лабораторијата за социјални иновации, и финансиран од Ерасмус плус програмата.
        

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.