Учество на Студентската конференција Енергетска ефикасност и одржлив развој

Третион ден од студентската конференција за енергетска ефикасност и одржлив развој како и повеќе информации за истата можете да погледнете овде.

Анкица, која е дел од Колектив Зет, организацијата која стои позади оваа платформа и од Коалиција на иднината презентираше на Студентска конференција Енергетска ефикасност и одржлив развој која се одржа на почтокот од овој месец декември. Презентираше на тема Зелен договор и зборуваше за придобивките, препреките и ограничувачки фактори. На прашањето што понатаму, посочи дека нашата држава моментално треба да се фокусира кон подобрување на енергетската ефикасност и обнова на мрежниот систем, потоа на комплетното искоренување на фосилните горива со праведна транзиција и да се земат во предвид реалните потреби и проблеми на сите луѓе.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *